I-Tronic IT-75

I-Tronic IT-75 - 20- 75 m3-ig

95 627 Ft‎

SZÁLAS ALGA MEGSEMMISÍTŐ KÉSZÜLÉK

  HASZNÁLATI ÚTMUTATÓJAAz asztronautikai technológiából származtatott Velda I-Tronic készülék forradalmian új eljárást testesít meg a szálas és nyálkás algák megsemmisítésére, mely a ==piacra jutását követően rövid idő alatt == a gyakorlatban is bebizonyította kiváló hatásosságát a legkülönbözőbb vízvolumenű dísz- és vagy kommunális tavak vízminőségének tökéletes karbantartásában.


Az elektromos energiával működő Velda I-Tronic készülék egyik legfőbb része a speciális rézötvözetből készült dióda, melyet egy rozsdamentes acélból készült anód vesz körül.


A készülék microprocesszoros vezérlőegységgel működik. Ez a vezérlőegység impulzusokat hoz létre, melyeket elvezet a Velda I-Tronic magjába. Ezeknek az impulzusoknak a hatására pozitív töltésű rézionok szabadulnak fel (válnak le) ebből a speciális ötvözetből készült réz-diódából és jutnak a vízbe.(Ezt a folyamatot mineralizációnak nevezik.)
Meghatározott koncentrációban az ionok részben megakadályozzák a szálas/fonalas algák képződését, megnövelt koncentrációban == beépülve az algák sejtjeibe == elpusztítják a már kialakult algákat.
(az elpusztult algák mechanikusan, például hálóval, vagy vízszűrő segítségével könnyedén eltávolíthatók)


A gyakorlatban szerzett tapasztalatokkal kapcsolatos tudnivalók:
Milyen „algairtó-megelőző” fokozat beállítása célszerű a készülék első üzembe helyezésekor?
A tapasztalat szerint sok esetben a készülék „super boost” funkcióval való beüzemelése után az algák minden várakozásnál gyorsabban pusztultak ki.
Tekintettel arra, hogy az algák gyors elpusztítása oxigén-elvonást okoz a tóvízben, így fontos, hogy a „super boost” funkciónál történjen külön víz-levegőztetés, például a halak megfelelő oxigénellátása érdekében. Ez különösen a tokhalak esetében problematikus és szükséges.
A túl gyors alga-megsemmisítés és a vele együtt jelentkező oxigénhiány elkerülése  érdekében azt javasolja a gyártó, hogy mégoly nagy mennyiségű alga esetén is TÜRELMESEN KEZDJE EL A KÉSZÜLÉK ÜZEMELTETÉSÉT, fokozatosan 5-5%-kal emelve az algairtó/megelőző hatást!


FIGYELEM:  az I-TRONIC készülék használatával egyidőben TILOS használni ozonizátort, a víz PH-értékét csökkentő szereket, vagy más algamentesítő adalékokat!!!
Vegyszeres kezelés esetén szüneteltesse az I-tronic készülék működését!

    Az I-TRONIC készülék üzembe helyezésének javasolt módja:


Legelső tennivaló az, hogy korrektül határozza meg a tóvíz PH-értékét! A készüléket csak azt követően indítsa be miután: 
== a víz Karbonát keménységének minimum 6 DH  
== az általános keménységének maximum GH 8 értéknek
== és a víz PH-értékének minimum 7-es értékűnek kell lenni!

     
Mindenképpen fokozatosan kezdjék el a víz kezelését. Néhány napig a legkisebb,
5%-os értékkel induljanak! Ha ez alatt a néhány nap alatt nem tapasztalnak változást az algák
formájában, színében (nem indul be a „kifehéredés”), akkor emeljék további 5 %-kal a dózist.
Mivel minden tó más és más vízminőségű, így a felhasználónak kell kitapasztalni azt, hogy   a készülék mikor és mely fokozatban a leghatékonyabb az algairtásra ill. mely fokozatban a megelőzésre!
Amint ezt == a készülék fokozatos működtetésének kihasználásával == kitapasztalta, megtalálta az Ön tavára vonatkozó „ionizációs mértéket”, melyet azután állandósítania kell! 
Ezen az értéken a tava tartósan algamentes lesz!
Az I-tronic készülék beüzemelése után a halak viselkedése rövid időre megváltozhat. Ha a változás
tartós, néhány napra szüneteltesse a készülék működését.

Még nem érkezett hozzászólás.

Írd meg véleményed

I-Tronic IT-75

I-Tronic IT-75

I-Tronic IT-75 - 20- 75 m3-ig