Mindenki szereti a vizet, legyen szó kutyáról vagy emberről. Legyen pihenő csobogóról, vagy egy kerti patakról szó minden esetben kell egy tó, vagy rejtett vízforrás.
Ha kerti tavat szeretne, akkor két dolgot kell elsőkörben eldönteni. 
Mennyit szánok rá?

Van e kutya, macska a kertben?

Ezek a kérdések egy laikus szemében egyszerűek. De ha mélyebben nézzük, akkor ezek a kérdések nagyon megtudják nehezíteni egy kerti tó kialakítását. Legyen egy kutya, ami nyáron szeretne pancsolni egyet és a lábával kiszakítja a tófóliát. A ragasztáshoz nem minden esetben kell szakember, ahhoz hogy ez ne történjen meg, ahhoz viszont igen. Ki lehet úgy is alakítani a tavat, hogy kedvencünk be és kitudjon jönni, macskák ne tudjanak hozzá férni szeretett halainkhoz. 

És igen, most már biztos védve van a háziállatoktól a tó. A macska nem fér hozzá, a kutya ki tud jönni. Mindenféle zöld úszó, lógó dolog egy újabb probléma!!!Az algák! A legtöbb tó tulajdonos bemegy a hozzá legközelebb eső barkács óriásba és "emlékszel ott a polcon, a kerti osztályon" és már robog is haza az legújabb berendezéssel,a szűrővel. Szerencsés esetben kapott tanácsot, beüzemeli és működik. A szűrő dolgozik és le is szedi az algák egy részét. Viszont a probléma még mindig fenn áll?
A nem megfelelő szűrőberendezés és kevés növényzet miatt, a tóban nincs meg a megfelelő biológiai egyensúly.

Ugye milyen nehéz egy szép tó kialakítása?

Ugyanakkor ezeket a problémákat elkerülhetjük ha egy szakemberrel beszélünk, vagy csináltatjuk meg tavunkat. Akkor csak egyszer kell megcsinálni, és a fóliára kapnak 15 év garanciát. Abban az esetben, ha megunja a tó méretét, akkor hozzá toldunk bármikor. Segítünk kiválasztani egy megfelelő szűrőt és egy hozzá való szivattyút is. Ami akár megtáplálhatja a patakot és a szűrőhöz se kell új szivattyú. 

Ha úgy érzi, szeretne nap mint nap egy kellemes megnyugtató hangulatú kerti tavat, akkor keressen minket.
06/20-325-14-86