Gyep betegségei

In: Kert Hit: 3035

Mindenki tudja, hogy a fű zöld, de nem tudjuk, hogy a fű kissé változtaja a színét egész évben!? A fű színe függ a környezeti feltételektől. Az alábbi néhány színnek nagy jelentösége van a gyepen.

És mit jelentenek aktuálisan?

Mindenki tudja, hogy a fű zöld, de nem tudjuk, hogy a fű kissé változtaja a színét egész évben!? A fű színe függ a környezeti feltételektől. Az alábbi néhány színnek nagy jelentösége van a gyepen.

És mit jelentenek aktuálisan?

Sötétzöld gyep

Sötét zöld fű azt jelenti, - egészséges növény amely elég klorofillt termel. A fű lehet sötétzöld, tavasszal és nyáron, ha van kiadós napsütés, különösen tavasszal. Győződjünk meg róla, hogy a gyepen van elég víz, akkor szép és erős lesz egész évben. 

Sárgás gyep

Sárgás fű nem termel sok klorofillt, mert nem kap megfelelő tápanyagot a talajból. Lehet, hogy a műtrágyától ismét  vissza zöldül a gyep. A legjobb idő a műtrágyázásra a tavasz és ősz, mivel ekkor a gyep jobban veszi fel a tápanyagokat.
Sárgás gyep utalhat még gombás betegségre is. Rozsda betegség amikor a szálak fonákján narancs spórák jönnek létre. Ha dörzsöljük  akkor egy narancssárga porszerű marad a kezünkön. Ezek károsak és tönkreteszik a füvet, de általában nem ölik meg az egészet.
Vegye fel velünk a kapcsolatot a probléma megoldásával kapcsolatosan.

Vörös/pirosas gyep

Pirosabb fű jelenthet néhány dolgot. Néha csak annak a jele, hogy a fű nem termel elég klorofillt. Ha a fű piros ősszel és télen, várja meg a meleg időjárást, mert ez gyógyítja a problémát. Vörös lehet a jele, hogy a növény olyan állapotban van amely stresszt okoz neki. - Ennek lehet az oka,a környezeti feltétel, vagy az,hogy betegség támadta meg.


Sárgásbarna Gyep

Mivel a fű színe sárgásbarna, valószínűleg kiszáradt. Gyep megperzselődött a napon, összezsugorodott a  víz hiánya miatt. Ha várunk vele pár napot, és ez még mindig nem változik akkor a gyökérnél is teljesen kiszáradt. Szeretne szép gyepet akkor vegye fel velünk a kapcsolatot.

Pár kép a gyepről

Egészséges fű

Egészséges Gyep

Hó penész

Hó penész

Rozsdás fű

Rozsda

Yellow_patch_usually_appears_as_yellow_o

 Gombás betegség